Inspiraatio

Irman ihana kakku

Irman ihana kakku on saanut inspiraationsa Irman ihannekakku -blogista. Se on herkullinen ja monipuolinen leivonnainen, joka yhdistää porkkanakakun mausteisuuden ja omenakakun raikkauden. Tämä kakku on täydellinen hyvän kahvin kanssa nautittavaksi. Jos sinulla ei vielä ole täydellistä kahvinkeitintä, lue tästä Paras kahvinkeitin -artikkelini.Tässä on luova resepti sinulle:

Irman ihana kakku

Ainekset:

  • 2 kupillista raastettua porkkanaa
  • 1 kupillinen hienoksi pilkottuja omenoita
  • 1½ kupillista vehnäjauhoja
  • 1 kupillinen sokeria
  • ½ kupillista fariinisokeria
  • ¾ kupillista kasviöljyä
  • 4 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl neilikkaa
  • Ripaus suolaa
  • ½ kupillista hienonnettua saksanpähkinää tai pekaanipähkinää
  • ½ kupillista rusinoita (valinnainen)

Kuorrutus:

  • 1 paketti tuorejuustoa, pehmennettynä
  • ¼ kupillista voita, pehmennettynä
  • 1½ kupillista tomusokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

Näin valmistat:

  1. Lämmitä uuni 175°C. Voitele kakkuvuoka.
  2. Yhdistä porkkanat, omenat ja rusinat.
  3. Sekoita kuivat aineet erikseen. Mittaa ainekset tarkkaan. Tähän sopii hyvin Harion kahvivaaka.
  4. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää öljy.
  5. Yhdistä kuivat aineet märkiin. Lisää porkkana-omenaseos ja pähkinät.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista 40-50 minuuttia.
  7. Jäähdytä ennen kuorrutusta.

Kuorrutus:

  1. Vatkaa tuorejuusto ja voi.
  2. Lisää tomusokeri ja vanilja.
  3. Lisää sitruunan kuori.
  4. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Nauti ”Irman Ihanasta Kakusta” – mehevä yhdistelmä mausteista ja hedelmäistä makua, joka sopii kaikkiin tilaisuuksiin!

Kahviparkki -blogia ylläpitää Katarina Dahlin 🧡 Hän on myös Slow Flower Garden -blogin kirjoittaja, leikkokukkakasvattaja ja puutarhaintoilija. Koulutukseltaan hän on kehityspsykologi ja valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *