Inspiraatio

Kahvinmakuinen kahvikakku

Kahvinmakuinen kahvikakku hurmaa sekä arkena että juhlapäivinä. Tämä herkullinen kahvinmakuinen kuivakakku yhdistää vastakeitetyn kahvin rikkaan maun ja perinteisen kotileivonnaisen makeuden. Parhaimmillaan kakku on muutaman päivän jälkeen leipomisesta, jolloin sen maut ehtivät syventyä täydellisesti.

Kahvinmakuinen kahvikakku kukilla ohje

Valmista tämä klassinen kahvikakku vaikkapa viikonlopun kahvihetkiin tai erityisiin tilaisuuksiin. Tätä kahvikakkua valmistan aina kun haluan kahvin kanssa kakkua nautittavaksi. Kahvikakku on helppo tehdä ja ainekset löytyvät useimmiten myös valmiiksi kotoa. Kakun täyteläinen maku ja pehmeä koostumus tekevät siitä vastustamattoman herkun, joka ilahduttaa jokaista kahvipöydässä. Katso kahvikakun ohjeet vaihe vaiheelta!

Kahvikakun ainekset

18-22 palaa

2 rkl Nescafe Kulta -pikakahvia
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vettä
200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus
2 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl Nescafe Kulta -pikakahvia
2 rkl voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria

Kahvinmakuinen kahvikakku ohje

Valmistusaika 1 tunti and 15 minuuttia

Kahvinnmakuisen kuivakakun valmistus:

  1. Liuota kahvi ja vaniljasokeri

    Liuota pikakahvi ja vaniljasokeri kuumaan veteen ja sekoita huolellisesti.

  2. Valmistele vuoka

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 1,8 litran kakkuvuoka.

  3. Vaahdota voi, sokeri ja munat

    Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen.

  4. Yhdistä kuivat aineet

    Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi mukaan kaakaojauhe ja yhdistä kahvin kanssa taikinaan vuorotellen, sekoita tasaiseksi.

  5. Paista

    Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 45-55 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

  6. Valmista kuorrutus

    Kiehauta vesi ja liuota siihen pikakahvi. Lisää voi ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja lisää tomusokeri erissä, kunnes kuorrutus on tasainen ja paksuhko.

  7. Levitä kuorrutus

    Valuta kuorrutus kakun päälle lusikalla. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

Kokemukseni kahvinmakuisesta kahvikakusta

Kahvinmakuinen kahvikakku oli helppo tehdä, myös aloittelijalle! En tehnyt koristetta, vaan koristelin kahvikakun kukilla, joita olen kasvattanut ite parvekkeella. Kakusta tuli sopivan kesäinen.

Kahvinmaku kakussa ei ole liian vahva, vaan sopivan suklainen. Sopii erinomaisesti kahvin kanssa.

Kahvinmakuinen kahvikakku

Kerrothan kommenteissa jos testasit tätä kahvikakkua ja mitä pidit reseptistä. Tilaa täältä myös kahvit kahvinautintoosi!

Muut kahvikakkureseptit:
Irman Ihannekakku

Kahviparkki -blogia ylläpitää Katarina Dahlin 🧡 Hän on myös Slow Flower Garden -blogin kirjoittaja, leikkokukkakasvattaja ja puutarhaintoilija. Koulutukseltaan hän on kehityspsykologi ja valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *