Kahvilaitteet

Paras perkolaattori 2023 – CR perkolaattori kahvinkeitin

Tämä sivu sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Mikä on paras perkolaattori?

Paras perkolaattori on C3 perkolaattori, 12 kuppia.

Etsitkö täydellistä tapaa valmistaa vahvaa ja täyteläistä kahvia? Silloin perkolaattorikeitin voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Sen perinteinen valmistustapa ja voimakas maku houkuttelevat monia kahvin ystäviä. Nykyisillä markkinoilla on useita vaihtoehtoja, mutta yksi erottuu joukosta – C3 perkolaattori, saatavilla joko * ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.

Paras perkolaattori: C3 perkolaattori, 12 kuppia
Paras perkolaattori: C3 perkolaattori, 12 kuppia, ruostumaton teräs

* C3 perkolaattori, 12 kuppia: Tämä laadukas perkolaattori on valmistettu tarjoamaan tinkimätön kahvinautinto. Sen tilavuus mahdollistaa 12 kahvikupillisen valmistuksen kerralla, täyttäen helposti suuremmankin seurueen tarpeet. Erittäin tyylikäs design ja korkealaatuiset materiaalit tekevät siitä paitsi toimivan myös silmiä hivelevän keittiössäsi. Voit valita joko kuparinvärisen tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun version – molemmat tarjoavat upeaa kahvikokemusta.

Muut huippuperkolaattorit, jotka erottuvat joukosta

* C3 Design -perkolaattori, 10 kuppia: Jos tilan säästäminen on tärkeää, tämä pienempi versio tarjoaa saman laadun ja maun kuin suurempi veljensä. Se on erityisen kätevä pienempiin tiloihin ja tarpeisiin.

* Nordwik perkolaattori induktio, 8 kuppia: Innovatiivinen induktioteknologia takaa nopean ja tasaisen kahvin valmistuksen. Sen 8 kuppia vetävä kapasiteetti sopii erinomaisesti keskikokoisiin seurueisiin.

* C3 Perkolaattori ruostumaton teräs, 6 kuppia: Pienempi mutta yhtä tehokas vaihtoehto. Ruostumattoman teräksen laadukas rakenne takaavat pitkän käyttöiän.

Näiden valittujen perkolaattoreiden joukosta löydät varmasti juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Valitse C3 perkolaattori, 12 kuppia, jos kaipaat vertaansa vailla olevaa kahvin nautintoa ja tyylikästä designia keittiöösi.

Perkolaattori vertailu

1. C3 perkolaattori, 12 kuppia

* C3 perkolaattori kuparinvärinen on erittäin suosittu perkolaattori kuuluu Ruotsin parhaiten myyviin kahvikeittimiin tarjoten vahvan ja täyteläisen kahvinautinnon, jota säestää automaattinen sammutustoiminto. Se on myös täysin ECO-direktiivin mukainen, ja se sammuu automaattisesti 40 minuutin kuluttua kahvinkeittoprosessin käynnistymisestä. C3 Basic Perkolaattori on suunniteltu tarjoamaan voimakasta, lämmintä ja hienostunutta kahvia, ja sen kiiltävä laatuteräsvalmistus takaa ruosteenkestävyyden. Tämä johdoton perkolaattori mahdollistaa 4-12 kuppia kahvia yhdellä keittokerralla, ja valmiusmerkkivalo ilmoittaa kun kahvi on valmista nautittavaksi.

Valmistaja: C3
Materiaali: Ruostumaton teräs
Väri: Ruskea, kuparinvärinen
Voimakkuus: 875 W
Kuppimäärä: 12
Volyymi: 180 cl

Paras perkolaattori: C3 perkolaattori, 12 kuppia

Arviot: 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐
”Tyylikäs, nopea ja helppo käyttää sekä herkullinen lopputulos.” – Jonna

”Tyylikäs. Hyvää ja kuumaa kahvia keittää.” – Josefiina

”Kaunis, tehokas ja sammutustoiminto tekevät siitä täydellisen kahvinkeittimen!” – Sture

2. C3 perkolaattori, 10 kuppia

* C3 Design -perkolaattori, 10 kuppia, tarjoaa nyt myös automaattisen virrankatkaisun, joka vastaa EU:n uuden ECO-direktiivin vaatimuksia. Virta sammuu 40 minuutin kuluttua käynnistyksestä, ja erityisen kannun ansiosta kahvi säilyttää sopivan lämpötilan vielä tuntienkin kuluttua. Tämän modernin kahvinkeittimen ainutlaatuiset myyntivaltit, kuten johdottomuus, perinteinen kahvinkeitinmalli, skandinaavinen muotoilu ja automaattinen 40 minuutin sammutustoiminto, takaavat korkealaatuista kahvinautintoa. Laadukas harjattu ruostumaton teräs muodostaa perkolaattorin rungon, ja merkkivalo ilmoittaa, kun kahvi on valmis. Keitin siirtyy automaattisesti lämpimänäpitotilaan, joka ylläpidetään matalan tehon (50 W) ansiosta ilman tanniinin syntymistä, mikä takaa kahvin raikkauden tuntikausien ajan. Lisäksi johdottomuus tekee kahvin tarjoilusta vaivatonta.

Valmistaja: C3
Materiaali: Ruostumaton teräs
Väri: Musta
Voimakkuus: 875 W
Kuppimäärä: 10

C3 perkolaattori, 10 kuppia

Arviot: 4.0 ⭐⭐⭐⭐

”Laadukas keitin ja tuote juuri kuten kuvauksessa kerrottiin. Kahvi on hyvää, keittää nopeasti.” – Marja

”Yhtä tyylikäs kuin helppokäyttöinen. Tarjoaa kuumaa ja maukasta kahvia.” – Bjarne

”Hiljainen perkolaattori, erittäin tyytyväinen” – Tina

3. Nordwik perkolaattori induktio, 8 kuppia

* Nordwik perkolaattori induktio, 8 kuppia, on yksi parhaiten myydyistä perkolaattoreista. Se on volyymiltään 1,2 litraa ja keittää 8 kuppia kahvia. Tämä tyylikäs perkolaattori on valmistettu ruostumattomasta terästä, ja toimii induktioliedellä. Ruotsalainen Nordwik perkolaattori on kaunis ja sopii niin moderniin kuin perinteiseen keittiöön.

Valmistaja: Nordwik
Materiaali: Ruostumaton teräs
Väri: Metalli
Kuppimäärä: 8
Volyymi: 120 cl

Nordwik perkulaattori induktio, 8 kuppia


Arviot: 4.1 ⭐⭐⭐⭐

”Tekee uskomattoman hyvää kahvia! Parasta on, että sitä voi käyttää induktiossa ja tulella ja kaikessa siltä väliltä 🤩 paras osto!” – Karolina

”Paras ostos pitkään aikaan. Tekee erittäin vahvaa ja hyvää kahvia. Tuntuu, että se kestää ikuisesti.” – Pernilla

”Meillä on se asuntovaunussa. Niin tyytyväinen. Siitä tulee hienoa kahvia.” – Karin

Vinkki: Katso myös paras kahvinkeitin, paras pieni kahvinkeitin ja paras vedenkeitin vertailut.

4. C3 perkolaattori ruostumaton teräs, 6 kuppia

* C3 perkolaattori ruostumaton teräs, 6 kuppia, on yksi markkinoiden suosituimmista vaihtoehdoista. Sen erottuvia ominaisuuksia ovat automaattinen sammutustoiminto, ruostumattoman teräksen kiillotettu laatu ja asema Ruotsin myydyimpänä perkolaattorina. Perkolaattorin tehokas automaattinen sulkemistoiminto varmistaa, että laite sammuu automaattisesti 40 minuutin kuluttua valmistumisesta, noudattaen EU ECO-direktiivin määräyksiä. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia kahvista vielä tuntien kuluttua sen valmistumisesta. Pohjoismaisen muotoilun innoittama kiillotettu teräsrakenne tekee perkolaattorista visuaalisesti houkuttelevan.

Valmistaja: C3
Materiaali: Ruostumaton teräs
Väri: Metalli
Voimakkuus: 500 W
Kuppimäärä: 6
Volyymi: 150 cl

C3 perkolaattori ruostumaton teräs, 6 kuppia

Arviot: 4.5 ⭐⭐⭐⭐

”Perkolaattori, joka täytti kaikki odotukseni. Helppo käsitellä. Kahvin lämpötila pysyy jopa 90 asteessa. Helppo puhdistaa. Tuote, jota voin todella suositella.” – Jani

”Täydellinen koko 2 hengelle. Pitää lämpimänä ilman ongelmia.” – Anni

”Hyvä ja toimiva laite, helppo puhdistaa. Täydellinen 2 hengen talouteen.” – Kirsi

Mikä on perkolaattorikeitin?

Perkolaattorikeitin on kahvinvalmistusväline, joka käyttää perkolointimenetelmää tuottaakseen kahvia. Perkolointi on vanhempi kahvinvalmistustekniikka, joka perustuu veden kierrättämiseen kahvin läpi useita kertoja, kunnes haluttu vahvuus ja maku saavutetaan. Tämä eroaa suodatinkahvin valmistuksesta, jossa vesi suodatetaan kahvin läpi vain kerran.

Perkolaattorikeitin koostuu yleensä seuraavista osista:

 1. Vesisäiliö: Tässä osassa vesi kuumennetaan ja se johdetaan kahvin läpi perkolointiprosessin aikana.
 2. Kahvipannu: Tässä osassa kahvi kerääntyy perkoloinnin aikana.
 3. Putki ja suodatin: Putki kuljettaa veden ylös ja alas kahvijauheen läpi, ja suodatin estää kahvinjauheen pääsyn kahviin.
 4. Lämmityselementti: Monissa moderneissa perkolaattorikeittimissä on sähköinen lämmityselementti, joka kuumennetaan ja lämmittää veden perkolointiprosessin aikana.

Perkolaattorikeitin valmistaa usein vahvempaa ja täyteläisempää kahvia verrattuna suodatinkahviin. Sen perkolointiprosessi voi kuitenkin olla hieman pidempi kuin suodatinkahvin valmistus. Perkolaattorit ovat erilaisia, ja ne voivat tarjota erilaisia säätömahdollisuuksia, kuten kahvin vahvuuden ja lämpötilan säädön.

Vaikka perkolaattorit olivat suosittuja ennen suodatinkahvinkeittimien yleistymistä, ne ovat edelleen suosittuja erityisesti niiden keskuudessa, jotka arvostavat voimakasta ja perinteistä kahvinsmakua.

Miksi perkolaattori kahvinkeitin?

Perkolaattorikeittimen valinta kahvinkeittimeksi voi perustua useisiin tekijöihin, jotka sopivat henkilökohtaisiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi. Tässä on joitain syitä, miksi valita perkolaattorikeitin kahvinkeittimeksi:

 1. Vahvempi maku: Perkolointiprosessi mahdollistaa kahvin uuttamisen useita kertoja, mikä tuottaa yleensä vahvemman ja täyteläisemmän maun verrattuna suodatinkahviin.
 2. Perinteinen valmistustapa: Jos arvostat perinteistä kahvinvalmistustapaa ja nostalgista tunnelmaa, perkolaattorikeitin tarjoaa tämän mahdollisuuden.
 3. Vaihtelua: Jos haluat vaihtelua kahvikokemuksessa, perkolaattorikeittimen tarjoama vahva maku voi olla houkutteleva vaihtoehto ajoittain.
 4. Kahvimäärä: Perkolaattorikeittimet ovat usein suurempikapasiteettisia, joten ne sopivat hyvin tilanteisiin, joissa valmistat kahvia suuremmalle joukolle ihmisiä, kuten juhlissa tai tapahtumissa.
 5. Kestävä: Perkolaattorit ovat yleensä rakenteeltaan kestäviä ja voivat kestää pitkään, mikä tekee niistä hyvän valinnan pitkäaikaiseen käyttöön.
 6. Tyylikäs ulkonäkö: Monet perkolaattorit tarjoavat tyylikkään ja perinteisen ulkonäön, joka voi olla houkutteleva niille, jotka arvostavat esteettisyyttä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että perkolaattorin valinta voi vaatia hieman enemmän huolellisuutta ja tarkkuutta valmistusprosessin aikana, jotta kahvin maku ei muutu liian vahvaksi tai kitkeräksi. Lisäksi valmistusprosessi voi olla suodatinkahvia hitaampi.

Perkolaattorikeitin voi olla hyvä valinta niille, jotka haluavat nauttia vahvasta ja perinteisestä kahvista sekä arvostavat valmistusprosessin käsillä olevaa luonnetta.

Miten valita perkolaattori?

Perkolaattorin valinta voi olla mukavampaa ja helpompaa, kun otat huomioon muutamia avainseikkoja. Tässä on joitakin vinkkejä, joiden avulla voit valita itsellesi sopivan perkolaattorin:

 1. Kapasiteetti: Mieti, kuinka paljon kahvia yleensä valmistat kerralla. Perkolaattorit tulevat eri kokoisina, yleensä 6–12 kupin välillä. Valitse koko, joka vastaa tarpeitasi.
 2. Materiaali: Yleisesti ottaen ruostumattomasta teräksestä valmistetut perkolaattorit ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa. Emaloidut tai muut materiaalit voivat tarjota erilaisia esteettisiä vaihtoehtoja, mutta tarkista niiden kestävyys ja ylläpidettävyys.
 3. Säätömahdollisuudet: Jotkut perkolaattorit tarjoavat säätömahdollisuuksia, kuten lämpötilan ja vahvuuden säädöt. Jos haluat enemmän hallintaa kahvinvalmistuksessa, etsi vaihtoehtoja, jotka tarjoavat näitä ominaisuuksia.
 4. Käyttömukavuus: Tarkista perkolaattorin käyttömukavuus. Onko kaatonokka helppokäyttöinen? Onko kahvin määrä helppo mitata? Onko keitin helppo puhdistaa?
 5. Nopeus: Perkolaattorit voivat valmistaa kahvia eri nopeuksilla. Jos haluat nopeasti valmista kahvia, tarkista valmistusnopeus ennen ostamista.
 6. Hinta: Hinta vaihtelee huomattavasti eri perkolaattoreiden välillä. Aseta budjetti ja etsi vaihtoehtoja, jotka mahtuvat siihen.
 7. Tuotearvostelut: Lue muiden käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia valitsemistasi perkolaattoreista. Tämä voi antaa sinulle arvokasta tietoa laitteen suorituskyvystä ja kestävyydestä.
 8. Brändi ja takuu: Tutustu luotettaviin brändeihin, jotka tarjoavat hyvän laadun ja takuun tuotteilleen. Hyvä takuu antaa sinulle mielenrauhaa mahdollisten ongelmien varalta.

Muista, että valinta riippuu omista mieltymyksistäsi ja tarpeistasi. Vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä, jotta saat perkolaattorin, joka palvelee sinua parhaiten.

Kaikkia näitä perkolaattoreita suositellaan omilla ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan, ja lopullinen valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja tarpeistasi. Muista harkita myös hinta-laatusuhdetta ja perkolaattorin sopivuutta omiin kahvinvalmistustarpeisiisi. Hyvän perkolaattorin avulla voit nauttia herkullisesta kahvista juuri sinun tyyliisi sopivalla tavalla.

Miten perkolaattori kahvi jauhetaan?

Perkolaattorikeittimen kahvi jauhetaan yleensä hieman karkeammaksi kuin suodatinkahville tarkoitetut jauhot. Tämä johtuu siitä, että perkolaattorin perkolointiprosessi voi kestää kauemmin, ja hienojakoisemmat jauhot voivat johtaa liian voimakkaaseen tai kitkerään makuun.

Tässä on vaiheet perkolaattorikeitin kahvin jauhamiseen:

 1. Valitse oikea jauhatusaste: Säädä kahvimyllyn jauhatusasetus karkeammaksi. Tämä auttaa estämään liian nopeaa uuttamista ja liian vahvaa makua.
 2. Mittaa kahvipavut: Mittaa tarvittava määrä kahvipapuja. Yleinen suhde on noin 1-2 ruokalusikallista jauhettua kahvia per kuppi vettä, mutta voit säätää määrää mieltymystesi mukaan.
 3. Jauha kahvipavut: Aseta kahvipavut kahvimyllyyn ja jauha ne karkeaksi jauhoksi. Tämä voi vaatia hieman kokeilua, jotta löydät oikean jauhatusasteen.
 4. Lisää jauhetut pavut perkolaattorin suodatinosaan: Aseta jauhetut pavut perkolaattorin suodatinosaan. Voit käyttää suodatinpussia tai suodatinkoria, jos keittimessäsi on sellainen.
 5. Aloita valmistus: Lisää vesi perkolaattorikeittimen vesisäiliöön ja käynnistä valmistusprosessi. Vesi kierrätetään jauhettujen kahvipapujen läpi useita kertoja, kunnes haluttu vahvuus saavutetaan.
 6. Seuraa valmistusprosessia: Seuraa valmistusprosessia ja varmista, että kahvi ei uutu liian pitkään. Voit säätää valmistusaikaa ja kahvin määrää saavuttaaksesi halutun maun.

Muista, että kahvin jauhaminen juuri ennen valmistusta säilyttää parhaiten kahvin tuoreuden ja aromit. Kokeile erilaisia jauhatusasteita ja kahvimääriä, kunnes löydät oman suosikkisi perkolaattorikeittimen valmistusprosessiin.

Kahviparkki -blogia ylläpitää Katarina Dahlin 🧡 Hän on myös Slow Flower Garden -blogin kirjoittaja, leikkokukkakasvattaja ja puutarhaintoilija. Koulutukseltaan hän on kehityspsykologi ja valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.