Paras vedenkeitin 2023 – Löydä tehokas ja kaunis vedenkeitin

Tämä sivu sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Mikä vedenkeitin on paras?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä ehdotonta vastausta, sillä se riippuu yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä. Paras vedenkeitin voi vaihdella sen perusteella, minkälaista toiminnallisuutta, tyyliä tai käyttömukavuutta arvostaa eniten. Paras vedenkeitin voi olla se, joka tarjoaa nopean keittoajan, tarkat lämpötilasäädöt eri juomatyypeille, turvallisuusominaisuudet tai helppokäyttöisyyden. Laadukkaat materiaalit, energiatehokkuus ja kestävyys voivat myös vaikuttaa valintaan. Tutustu siis vedenkeittimen tehoon ja valitse myös sinun silmääsi kaunis vedenketin.

Onkin suositeltavaa tutkia eri vedenkeitinmalleja, vertailla niiden ominaisuuksia, lukea asiakasarvioita ja suosituksia sekä miettiä omia tarpeita ja budjettia. Näin voit löytää juuri sinulle parhaiten sopivan vedenkeittimen, joka täyttää odotuksesi ja tarpeesi. Tässä artikkelissa olemme nostaneet mielestämme parhaat vedenkeittimet markkinoilla vuonna 2023.

Miksi ostaa vedenkeitin?

Eri juomat vaativat optimaalisen lämpötilan, joten kiehuvaa vettä ei kannata laittaa kaikkiin juomiin. Vedenkeittimellä saa veden lämpötilan juuri sopivaksi erilaisille juomille, jolloin juoman maut ja aromit tulevat parhaiten esiin. Kahvissa ja teessä parhaat aromit irtoavat, kun veden lämpötila on optimaalinen. Suodatinkahville suositellaan lämpötilaa 92-98 °C, pressokahville 92-96 °C, mustalle teelle 90-95 °C, pikakahville 90 °C ja vihreälle teelle 75-85 °C.

Vedenkeitin vertailu

1. Smeg 50’s Style sähköinen vedenkeitin

* Smeg 50’s Style sähköinen vedenkeitin on tilavuudeltaan runsaat 1,7 litraa, joka mahdollistaa jopa 7 kupillista teetä tai kahvia kerrallaan. Vedenkeittimessä on vaihtuva lämpötila-asetus, joka antaa sinulle mahdollisuuden keittää haluamasi lämpöisenä. Sen nokka on suunniteltu helppoa kaatoa varten, ja tyylikäs kansi helpottaa täyttämistä ja estää kondenssiveden valumisen vedenkeittimeen. Valittavana on 7 lämpötila-asetusta, ja vedenkeitin tarjoaa nopean kiehumisen 3000 W:n teholla. Sen 360˚ kääntyvä jalusta mahdollistaa sen sijoittamisen mihin tahansa keittiössä, ja helppo puhdistus onnistuu irrotettavan kalkkisuodattimen ja piilotetun elementin avulla.

Valmistaja: Smeg
Lisäominaisuudet: Lämpötilan säätö, Normaali vedenkeittimen kaula, Sähköinen
Voimakkuus: 2400 W
Alkuperämaa: Italia
Tilavuus: 1.7 l

Smeg 50’s Style sähköinen vedenkeitin säädettävällä lämpötilalla

Arviot: 4.6 ⭐⭐⭐⭐⭐
“Vuoden ollut käytössä, todella tyytyväinen ulkonäköön ja ominaisuuksiin. Vie pienempää ääntä mitä edellinen keittimeni vei ☺️ En kadu ostostani hetkeäkään!” – CS84

“Ostin tämän vedenkeittimen ajatuksella laatua ja pidemmälle kestävää, sekä toki tyylillisesti asuntooni sopivaa. Vedenkeitin on mahtava, ja suhthiljainen. Ainoa pieni miinus on käden ja sormien jäljet jäävät helposti keittimeen näkyville. Onneksi kahva on harmaa. Suosittelen vahvasti!” – Christian

“Vertailin paljon eri malleja, kunnes päädyin Smegiin. Eurooppalaista tekoa ja painavahko = selvästi hyvistä materiaaleista valmistettu. Todella tyylikäs. Tilavuus voisi itselle olla aavistuksen pienempikin mutta tällä keittää kyllä toisaalta ison määrän vettä jos tarpeen. Tukeva ja hyvin laadukas rakenne.” – Mikko

2. Fellow Stagg EKG sähköinen vedenkeitin

* Fellow Stagg EKG sähköinen vedenkeitin on loistava valinta kahvin ystäville, jotka haluavat täydellisen kahvinautinnon. Tässä vedenkeittimessä yhdistyvät säädettävä lämpötila, tehokas lämmitys ja helppokäyttöinen kaato, jotka takaavat täydellisen kahvikupillisen jokaisella valmistuskerralla. Voit säätää haluamasi lämpötilan asteittain välillä 57 – 100 °C, mikä antaa sinulle täyden kontrollin kahvin valmistuksessa. 1200 watin lämmityselementti varmistaa nopean lämmitysajan, joten voit nauttia herkullisesta kahvista lyhyessä ajassa. Lisäksi Fellow Stagg EKG:ssa on kätevä 60 minuutin Hold-tila, joka pitää halutun lämpötilan yllä pidemmän aikaa. Älykkäät lisäominaisuudet, kuten PID-säädin ja brew sekuntikello, tekevät tästä vedenkeittimestä entistäkin monipuolisemman ja helpomman käyttää.

Valmistaja: Fellow
Lisäominaisuudet: Sähköinen
Voimakkuus: 1200 W
Alkuperämaa: Kiina
Tilavuus: 0.9 l

Fellow Stagg EKG sähköinen vedenkeitin

Arviot: 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

“Nopea, tyylikäs, helppokäyttöinen ja hoitaa hommansa muutenkin mallikkaasti. Tilavuus voisi olla isompi, mikäli haluaa käyttää keitintä muuhunkin kuin kahvin ja teen valmistukseen, mutta tämä oli tiedossa jo keitintä ostaessa.” – Taavi

“Upea laite. Hienon näköinen ja nopea keittämään vettä. Täydellinen kaatonokka hyvän suodatinkahvin valmistamiseen.” – Eero

“Kevyt, kätevä ja suoriutuu nopeasti tehtävästään. Ja se näyttää upealta!” – P.B

3. Stelton EM77 sähköinen vedenkeitin

* Stelton EM77 elektroninen vedenkeitin, on osa ikonista EM-sarjaa Steltonilta. Tämä tyhjiösäiliön innoittama vedenkeitin on ollut suosittu koriste kahvipöydissä ympäri maailman yli 40 vuoden ajan. Se tuo tyyliä jokaiseen keittiöön. Vedenkeitin on tilavuudeltaan 1,5 litraa ja siinä on irrotettava kalkinsuodatin sekä kuivaksi kiehumisen estokytkin. Pohjassa on tila piuhalle, mikä lisää käyttömukavuutta. Steltonin tuotteet tunnetaan virheettömästä muotoilusta, skandinaavisesta minimalismista, innovatiivisuudesta ja toimivuudesta. Yhteistyö maailmankuulujen suunnittelijoiden ja arkkitehtien kanssa on tuonut Steltonille kansainvälistä tunnustusta, ja heidän tuotteilleen on myönnetty merkittäviä muotoilupalkintoja.

Valmistaja: Stelton
Lisäominaisuudet: Normaali vedenkeittimen kaula, Sähköinen
Voimakkuus: 1200 W
Alkuperämaa: Tanska
Tilavuus: 1.5 l

Stelton EM77 sähköinen vedenkeitin


Arviot: 4.5 ⭐⭐⭐⭐

“Steltonin vedenkeitin on mahtava. Viimein vedenkeitin, jossa on kaunis muotoilu! Erittäin korkealaatuinen ja arvokas. Sopii täydellisesti Steltonin kattilaamme. Todellakin katseenvangitsija!”

“Steltonin vedenkeitin sulautuu saumattomasti muihin Steltonin tuotteisiin. Klassinen ajaton muotoilu on tietysti aina katseenvangitsija. Kaapeli voidaan piilottaa pohjalevyn alle. Vesi kiehuu nopeasti.”

“Helppokäyttöinen, kevyt, minimaalinen muotoilu, mutta se on hieman meluisa kiehuttaessa vettä”

Vinkki: Katso myös paras kahvinkeitin, paras pieni kahvinkeitin ja paras perkolaattori vertailut.

Miten vedenkeitintä käytetään?

Vedenkeittimen käyttö on yleensä hyvin yksinkertaista ja helppoa. Tässä on yleinen ohje siitä, miten vedenkeitintä käytetään:

 1. Aseta vedenkeitin tasaiselle ja turvalliselle alustalle lähellä pistorasiaa.
 2. Avaa vedenkeittimen kansi ja tarkista, että vesisäiliö on tyhjä tai siinä on haluamasi määrä vettä. Vältä täyttämällä vedenkeitin ihan täyteen, sillä se voi aiheuttaa roiskeita tai muita turvallisuusriskejä.
 3. Sulje kansi huolellisesti.
 4. Liitä vedenkeitin pistorasiaan. Useimmissa vedenkeittimissä on erillinen virtakytkin, joka on kytkettävä päälle.
 5. Käynnistä vedenkeitin painamalla virtakytkintä. Vedenkeitin alkaa lämmittää vettä ja useimmissa malleissa on merkkivalo, joka osoittaa, että vesi on kiehumispisteessä.
 6. Odota, kunnes vesi on kiehunut haluamaasi lämpötilaan. Useimmissa vedenkeittimissä on automaattinen virrankatkaisu, joka sammuttaa keittimen heti kun vesi on kiehunut.
 7. Kun vesi on kiehunut, voit varovasti kaataa sen haluamaasi astiaan, kuten kuppiin tai teekannuun.
 8. Kun olet valmis käyttämään vedenkeitintä, irrota se pistorasiasta. Varmista, että vedenkeitin on jäähtynyt ennen sen puhdistamista tai uuden veden lisäämistä.

On tärkeää noudattaa valmistajan antamia ohjeita vedenkeittimen käytössä ja turvallisuusohjeissa. Varmista myös, että vedenkeitin on sijoitettu turvalliseen paikkaan ja ettei se ole lasten ulottuvilla.

Mitä tarkoittaa johdoton vedenkeitin?

Johdoton vedenkeitin tarkoittaa vedenkeitintä, jossa ei ole kiinteää virtajohdolla varustettua pohjaa. Sen sijaan, johdoton vedenkeitin toimii akulla tai erillisellä latausalustalla, joka mahdollistaa sen käytön ilman sähköpistoketta.

Johdottoman vedenkeittimen etu on sen liikkuvuus ja käyttömukavuus. Voit siirtää vedenkeittimen helposti eri paikkoihin ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lähellä olevasta pistorasiasta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi retkille, piknikeille tai matkoille, joissa sähköverkko ei välttämättä ole käytettävissä.

Johdottomissa vedenkeittimissä on yleensä latausmahdollisuus, joko latauskaapelin tai erillisen tukiaseman avulla. Niitä voidaan ladata ennen käyttöä ja niiden akun kesto riippuu mallista ja käytöstä. On tärkeää seurata valmistajan antamia ohjeita akun lataamisesta ja käytöstä, jotta vedenkeitin toimii optimaalisesti.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että johdottomat vedenkeittimet saattavat olla hieman rajoitetumpia teholtaan verrattuna perinteisiin johdollisiin vedenkeittimiin, ja niiden toiminta-aika voi olla rajallinen akun varaustilanteen mukaan.

Pitääkö vedenkeitin tyhjentää?

Yleensä suositellaan tyhjentämään vedenkeitin käytön jälkeen, hygienia, maku ja turvallisuussyistä.

 1. Hygienia: Säännöllinen tyhjentäminen auttaa pitämään vedenkeittimen puhtaana ja ehkäisemään bakteerien tai muiden epäpuhtauksien kasvua. Veden seisottaminen vedenkeittimessä pitkään aikaan voi altistaa sen sisäpinnan kosteudelle, mikä voi edistää mikrobien kasvua.
 2. Maku: Vanha, seisova vesi voi vaikuttaa vedenkeittimen ja sitä kautta valmistetun veden makuun. Tyhjentämällä vedenkeittimen ja kaatamalla tuoreen veden jokaisella käyttökerralla varmistat puhtaan ja raikkaan maun valmistetulle vedelle.
 3. Turvallisuus: Jättämällä vesi vedenkeittimeen pitkäksi aikaa voit altistaa sen mahdollisille turvallisuusriskeille, kuten ylikuumenemiselle tai kuivakiehumiselle. Tyhjentämällä vedenkeittimen vältät nämä riskit ja pidät sen turvallisena käytössä.

Similar Posts