Irman ihana kakku on saanut inspiraationsa Irman ihannekakku -blogista. Se on herkullinen ja monipuolinen leivonnainen, joka yhdistää porkkanakakun mausteisuuden ja omenakakun raikkauden. Tämä kakku on täydellinen hyvän kahvin kanssa nautittavaksi. Jos sinulla ei vielä ole täydellistä kahvinkeitintä, lue tästä Paras kahvinkeitin -artikkelini.Tässä on luova resepti sinulle:
Irman ihana kakku
Ainekset:
- 2 kupillista raastettua porkkanaa
- 1 kupillinen hienoksi pilkottuja omenoita
- 1½ kupillista vehnäjauhoja
- 1 kupillinen sokeria
- ½ kupillista fariinisokeria
- ¾ kupillista kasviöljyä
- 4 munaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl muskottipähkinää
- ¼ tl neilikkaa
- Ripaus suolaa
- ½ kupillista hienonnettua saksanpähkinää tai pekaanipähkinää
- ½ kupillista rusinoita (valinnainen)
Kuorrutus:
- 1 paketti tuorejuustoa, pehmennettynä
- ¼ kupillista voita, pehmennettynä
- 1½ kupillista tomusokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 sitruunan kuori raastettuna
Näin valmistat:
- Lämmitä uuni 175°C. Voitele kakkuvuoka.
- Yhdistä porkkanat, omenat ja rusinat.
- Sekoita kuivat aineet erikseen. Mittaa ainekset tarkkaan. Tähän sopii hyvin Harion kahvivaaka.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää öljy.
- Yhdistä kuivat aineet märkiin. Lisää porkkana-omenaseos ja pähkinät.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 40-50 minuuttia.
- Jäähdytä ennen kuorrutusta.
Kuorrutus:
- Vatkaa tuorejuusto ja voi.
- Lisää tomusokeri ja vanilja.
- Lisää sitruunan kuori.
- Levitä kuorrutus kakun päälle.
Nauti ”Irman Ihanasta Kakusta” – mehevä yhdistelmä mausteista ja hedelmäistä makua, joka sopii kaikkiin tilaisuuksiin!
Muut kahvikakkureseptit:
Kahvinmakuinen kahvikakku