Inspiraatio

Isänpäiväkahvit 2023

Tänään vietetään Isänpäivää, ja isänpäiväkahvit tuli myös juotua.

Olen viime aikoina alkanut suosimaan kapseli- tai kahvikoneen sijaan perinteisempää pour-over-kahvia. Se on vähän hitaampaa, mutta yksinkertaisempaa jollain tavalla. Valmistan kahvin näin:

Vaadittava aika: 10 minuuttia

Pour-over-kahvi Harion kahvilaitteilla

 1. Keitä vesi

  Keitän ensin vettä Harion Buono vesipannussa.

 2. Mittaa ja jauha kahvipavut

  Sillä välin mittaan kahvipavut Hario V60 kahvivaa’alla ja jauhon kahvipavut Harionin käsinjauhettavalla kahvimyllyllä.

 3. Lisää jauhettu kahvi suodattimeen

  Pour-over-kahvissa käytän Hario V60 koko 02 valkoista keraamista suodatin suppeloa, sekä siinä yhteenkuuluvaa Harion 02 suodatinpusseja. Lisää jauhettu kahvi suodatinpussiin suodattimeen.

 4. Lämmitä kahvikannu ja kupit

  Kahvin annan valua suoraan Iittalan Teema-kahvikannuun. Kannun sekä kahvikupit lämmitin ensin keittämälläni vedellä, jotta kahvi ei kylmenisi suoraan.

 5. Lisää vesi

  Harionin Buono vesipannu on kaikista paras pour-over-kahville, sillä on erittäin helppo lisätä vettä kahvin päälle. Lisää vesi hitaasti kaatamalla vesi ympyröittäin kahvijauhojen päälle. Odota hetki ja toista kunnes sopiva määrä vettä on lisätty.

 6. Tarjoile

  Tarjoile kauniista kahvikupeista. Tänään käytin Iittalan Teema-kahvikuppeja. Tarjoiluna oli tänään isänpäivän kunnniaksi voileipäkakkua.

Isänpäiväkahvit

Kahviparkki -blogia ylläpitää Katarina Dahlin 🧡 Hän on myös Slow Flower Garden -blogin kirjoittaja, leikkokukkakasvattaja ja puutarhaintoilija. Koulutukseltaan hän on kehityspsykologi ja valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *