Tänään vietetään Isänpäivää, ja isänpäiväkahvit tuli myös juotua.
Olen viime aikoina alkanut suosimaan kapseli- tai kahvikoneen sijaan perinteisempää pour-over-kahvia. Se on vähän hitaampaa, mutta yksinkertaisempaa jollain tavalla. Valmistan kahvin näin:
Vaadittava aika: 10 minuuttia
Pour-over-kahvi Harion kahvilaitteilla
- Keitä vesi
Keitän ensin vettä Harion Buono vesipannussa.
- Mittaa ja jauha kahvipavut
Sillä välin mittaan kahvipavut Hario V60 kahvivaa’alla ja jauhon kahvipavut Harionin käsinjauhettavalla kahvimyllyllä.
- Lisää jauhettu kahvi suodattimeen
Pour-over-kahvissa käytän Hario V60 koko 02 valkoista keraamista suodatin suppeloa, sekä siinä yhteenkuuluvaa Harion 02 suodatinpusseja. Lisää jauhettu kahvi suodatinpussiin suodattimeen.
- Lämmitä kahvikannu ja kupit
Kahvin annan valua suoraan Iittalan Teema-kahvikannuun. Kannun sekä kahvikupit lämmitin ensin keittämälläni vedellä, jotta kahvi ei kylmenisi suoraan.
- Lisää vesi
Harionin Buono vesipannu on kaikista paras pour-over-kahville, sillä on erittäin helppo lisätä vettä kahvin päälle. Lisää vesi hitaasti kaatamalla vesi ympyröittäin kahvijauhojen päälle. Odota hetki ja toista kunnes sopiva määrä vettä on lisätty.
- Tarjoile
Tarjoile kauniista kahvikupeista. Tänään käytin Iittalan Teema-kahvikuppeja. Tarjoiluna oli tänään isänpäivän kunnniaksi voileipäkakkua.