Inspiraatio

Moccamasterin puhdistus: Miten se puhdistetaan?

Kahvinkeitin on jokaisen kahvin ystävän tärkeä apuväline, mutta sen säännöllinen puhdistus on välttämätön toimenpide laadukkaan kahvin varmistamiseksi. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten Moccamaster-kahvinkeitin tulee puhdistaa oikeaoppisesti. Puhdistusrutiinit eivät ainoastaan takaa parasta mahdollista kahvinautintoa, vaan ne myös pidentävät laitteesi käyttöikää. Tutustu yksinkertaisiin ja tehokkaisiin Moccamaster puhdistus-ohjeisiin ja varmista, että Moccamasterisi toimii moitteettomasti vuodesta toiseen.

Miksi kahvinkeitin täytyy puhdistaa?

Säännöllinen kahvinkeittimen puhdistus on olennainen osa kahvin laadun ylläpitämistä. Hyvä kahvi alkaa puhtaasta koneesta, ja Moccamasterin huolellinen puhdistus varmistaa, että kahvisi maku pysyy parhaana mahdollisena.

Mikä on Moccamasterin puhdistusväli?

Moccamaster kahvinkeitin tulee puhdistaa joka toinen viikko, jos sitä käytetään aktiivisesti. Harvemmassa käytössä puhdistusväliä voi pidentää. Puhdistuksessa on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja käyttää sopivia puhdistusmenetelmiä.

Mikä puhdistusaine Moccamasterille?

Moccamasterin valmistajan mukaan, Moccamaterin puhdistukseen suositellaan Clean Drop -puhdistusliuosta, joka on suunniteltu erityisesti kahvinkeittimien puhdistukseen. Tämä puhdistusaine ei vaikuta kahvin makuun. On tärkeää välttää saippuan, kloorin, leivinjauheen, etikan ja synteettisten pesuaineiden käyttöä, sillä ne saattavat vääristää kahvin makua ja vahingoittaa laitetta.

Moccamasterin puhdistus: Drop clean kahvinkeitin puhdistusaine

Mikä on Clean Drop?

Clean Drop on puhdistusaine, jonka on kehittänyt Euroopan Coffee Brewing Centre (ECBC), tunnettu itsenäinen kahvialan laboratorio. ECBC, joka on ollut kahviteollisuuden edelläkävijä yli neljän vuosikymmenen ajan, on luonut tämän tuotteen erityisesti suodatin- ja kapselikahvinkeittimien puhdistamiseen. Heidän tavoitteenaan on edistää kahvin valmistuksen ja käsittelyn parhaita käytäntöjä.

Mitä Clean Drop -kalkinpoistojauhe maksaa?

Clean Drop -kalkinpoistojauhe maksaa 5 – 13 € välillä. tuotetta myydään useimmissa liikkeissä missä myös myydään kahvilaitteita. Katso hinta täältä.

Miten puhdistetaan Moccamaster?

 1. Täytä Moccamasterin vesisäiliö haalealla vedellä ja lisää siihen Clean Drop -puhdistusainetta.
 2. Käynnistä kahvinkeitin ja katkaise virta noin minuutin kuluttua. Anna puhdistusliuoksen vaikuttaa hetken aikaa.
 3. Käynnistä keitin uudestaan, jotta puhdistusaine voi tehokkaasti irrottaa kahvirasvaa ja muita saostumia.
 4. Käytä samaa puhdistusliuosta myös kahvikannun ja suodatinsuppilon puhdistamiseen.
 5. Suorita lopuksi kaksi huuhtelukierrosta keittämällä kaksi säiliöllistä puhdasta vettä Moccamasterissa.
 6. Täytä vesisäiliö haalealla vedellä ja lisää Clean Drop -puhdistusainetta.
 7. Käynnistä keitin ja katkaise virta noin minuutin kuluttua. Anna liuoksen vaikuttaa hetki.
 8. Käynnistä keitin uudestaan, jotta puhdistusaine voi irrottaa kahvirasvaa ja muita saostumia.
 9. Puhdista myös kahvikannu ja suodatinsuppilo samalla liuoksella.
 10. Lopuksi keitä kaksi säiliöllistä puhdasta vettä keittimessä.

Miten poistetaan kalkki Moccamasterista?

 1. Mittaa oikea määrä Clean Drop -kalkinpoistojauhe valmistajan annosteluohjeiden mukaisesti.
 2. Lisää jauhe Moccamasterin vesisäiliöön.
 3. Käynnistä keitin ja anna kalkinpoistojauheen vaikuttaa suodatusprosessin ajan.
 4. Huuhtele keitin vähintään kaksi kierrosta puhdasta vettä käyttäen, jotta kaikki kalkinpoistojauheen jäämät poistuvat varmasti.
 5. Toista prosessi mikäli kalkkisaostumia on vielä näkyvissä. Jos kaikki näyttää puhtaalta, olet valmis.

Puhdista Moccamaster kalkista vähintään joka 40 suodatuskerran välein, jotta kahvinkeitin toimii tehokkaasti ja kahvin maku pysyy hyvänä.

Säännöllinen puhdistus takaa, että Moccamasterisi tuottaa laadukasta kahvia ja toimii tehokkaasti pitkään. Muistathan rekisteröityä Moccamasterin sähköpostimuistutukseen, joka auttaa sinua pitämään yllä puhdistusrutiineja. Clean Drop -puhdistusaineen käyttö takaa, että keittimesi pysyy hyvässä kunnossa ilman, että kahvin maku kärsii.

Puhdas Moccamaster takaa parhaan kahvinautinnon ja varmistaa koneen pitkän käyttöiän. Säännöllinen ja oikeaoppinen puhdistus varmistaa, että voit nauttia laadukkaasta kahvista päivä toisensa jälkeen. Noudata annettuja ohjeita ja huolehdi kahvinkeittimesi kunnon ylläpidosta, niin Moccamasterisi palvelee sinua uskollisesti vielä monia vuosia.

Lähteet

European Coffee Brewing Centre. (n.d.). About ECBC. Haettu 28.12.2023, osoitteesta https://www.ecbc.no/about-ecbc/

Moccamaster. (n.d.). Kahvinkeittimen puhdistus. Moccamaster. Haettu 28.12.2023, osoitteesta https://fi.moccamaster.com/blogs/kaytto-ja-yllapito/kahvinkeittimen-puhdistus

Kahviparkki -blogia ylläpitää Katarina Dahlin 🧡 Hän on myös Slow Flower Garden -blogin kirjoittaja, leikkokukkakasvattaja ja puutarhaintoilija. Koulutukseltaan hän on kehityspsykologi ja valtiotieteiden maisteri Åbo Akademista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *