Kuvaus
Tämä kahvi on fermentoitu aidon kookoksen kanssa. Lopputulos on hedelmäinen ja hyvällä tavalla rohkea ja omalaatuinen – tervetuloa ikimuistoiselle makumatkalle!Kuulutko niihin kahvinystäviin, joiden on vaikea erottaa kahvista pakkauksessa luvattuja makuvivahteita (mikä ihmeen jälkimaku…)? Maailmasi tulee pian mullistumaan, usko pois! Innovatiivisen prosessointimenetelmänsä ansiosta tämä kahvi tuoksuu kookoslimonadilta, johon on lisätty raikasta ananasta ja sitruunaruohoa. Nauti piña coladan mauista aamukahvissasi! Tätä herkkujuomaa siemaillessasi saatat jopa alkaa epäillä: ”onko tämä oikeasti kahvia…?” On se!Suoraan Kolumbiasta – valmistettu rohkeasti innovoiden ja suurella rakkaudellaTämä kahvi on peräisin Kolumbian Huilan alueella sijaitsevalta ”Monteblanco”-kahvitilalta, ja sitä on myynnissä vain rajoitettu erä. Perheyrityksenä toimivan kahvitilan omistaja Rodrigo Sanchez on jo vuosien ajan kokeillut erilaisia innovatiivisia prosessointimenetelmiä ja pyrkinyt luomaan uusia, vaikuttavia makuja. Ja siinä hän on myös onnistunut: Rodrigo on saanut työstään useita arvostettuja palkintoja.Millainen on tämän trooppisen kahvin syntytarina?Lyhyt versio: kuvittele mielessäsi villit juhlat, joissa tanssitaan läpi yön kahvin ja trooppisten hedelmien voimin…Tai jos olet kiinnostunut kuulemaan koko tarinan:1. Juuri oikeanlaiset pavut. Rodrigo valitsi tätä kahvia varten arabica-lajikkeen nimeltä Purple Caturra, jossa on runsaasti luonnollista makeutta ja joka sopii täydellisesti fermentointiin.2. Fermentointi alkakoon. Kahvipavut kaadetaan ensin suureen käsittelyaltaaseen, jossa niiden annetaan fermentoitua hetken aikaa itsekseen – myöhemmin luvassa on railakkaat juhlat, joten lämmittely tulee tarpeeseen!3. Hedelmäisen fermentointiliuoksen valmistus. Käsittelyaltaasta talteen napatut ainutlaatuiset mikro-organismit (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae) siirretään erilliseen säiliöön, jossa niiden joukkoon sekoitetaan aitoa kookosta, sitrushedelmämehua, sokeria ja melassia. Tämän hedelmäisen liuoksen annetaan fermentoitua vielä kahdeksan päivän ajan, kunnes se saavuttaa ihanteelliset Brix- ja pH-arvot.4. Trooppisten tanssien aika! Hedelmäinen liuos ja kahvipavut yhdistyvät jälleen, eikä riemulla ole rajaa: luvassa on iloista yhdessäoloa 180 tunnin, eli yli viikon ajan!5. Nyt tarkkana. Prosessia seurataan tarkasti koko sen keston ajan: sokeripitoisuus (Brix-asteina mitattuna) ei saa laskea alle 6:n, ja pH:n on pysyttävä koko ajan yli 4:n. Näin kahviin syntyy sopivan runsas kookoksen maku, joka ei kuitenkaan hallitse kokonaisuutta liikaa. Tämä vaihe on äärimmäisen tärkeä, koska sen tuloksena syntyy trooppisia makuvivahteita sisältävä juoma, jossa myös kahvin omat ainutlaatuiset piirteet pääsevät loistamaan.6. Kuivaus ja valmistelut papujen paahtoa varten. Kun maut on saatu tasapainoon, papujen annetaan kuivua. Ihanteellinen kosteuspitoisuus on 10–11 % ja kun se on saavutettu, pavut jatkavat matkaansa paahtimoon. 7. Vihdoin valmista – kahville! Pitkän ja haasteita täynnä olevan matkan jälkeen trooppisten makujen kanssa fermentoidut pavut ovat vihdoin saavuttaneet matkansa määränpään – eli kahvinystävän kahvikupin. Nauti ennennäkemättömän maukkaasta kahvielämyksestä!*****Maa | KolumbiaAlue | Huila Kahvitila | Rodrigo Sanchezin ”Monteblanco”Korkeus merenpinnasta | 1730 mArabica-lajike | Purple Caturra Prosessointimenetelmä | Luonnollinen, fermentointi kookoksen kanssaPaahtoaste | KeskipaahtoMakuvivahteet | Kookos, ananas, sitruunaruohoSuositellut valmistusmenetelmät: kaikki valmistusmenetelmät, mukaan lukien espresso.Ainesosat: paahdetut kahvipavut.Säilytys: säilytä pakkaus suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.