Kuvaus
Tämä kahvi on fermentoitu aitojen persikoiden kanssa. Lopputulos on hedelmäinen ja hyvällä tavalla rohkea ja omalaatuinen – tervetuloa ikimuistoiselle makumatkalle!Kuulutko niihin kahvinystäviin, joiden on vaikea erottaa kahvista pakkauksessa luvattuja makuvivahteita (mikä ihmeen jälkimaku…)? Maailmasi tulee pian mullistumaan, usko pois! Innovatiivisen prosessointimenetelmänsä ansiosta tämä kahvi tuoksuu herkulliselta persikkanektarilta, johon on lisätty aavistus eksoottista mangoa ja makeaa karamellia. Nauti persikkaisista mauista aamukahvissasi! Tätä herkkujuomaa siemaillessasi saatat jopa alkaa epäillä: ”onko tämä oikeasti kahvia…?” On se!Suoraan Kolumbiasta – valmistettu rohkeasti innovoiden ja suurella rakkaudellaTämä kahvi on peräisin Kolumbian Huilan alueella sijaitsevalta ”Monteblanco”-kahvitilalta, ja sitä on myynnissä vain rajoitettu erä. Perheyrityksenä toimivan kahvitilan omistaja Rodrigo Sanchez on jo vuosien ajan kokeillut erilaisia innovatiivisia prosessointimenetelmiä ja pyrkinyt luomaan uusia, vaikuttavia makuja. Ja siinä hän on myös onnistunut: Rodrigo on saanut työstään useita arvostettuja palkintoja.Millainen on tämän herkullisen kahvin syntytarina?Lyhyt versio: kuvittele mielessäsi villit juhlat, joissa tanssitaan läpi yön kahvin ja persikoiden voimin…Tai jos olet kiinnostunut kuulemaan koko tarinan:1. Juuri oikeanlaiset pavut. Rodrigo valitsi tätä kahvia varten arabica-lajikkeet nimeltä Bourbon ja Caturra, joissa on runsaasti kepeän luonnollista makeutta ja jotka sopivat täydellisesti fermentointiin.2. Fermentointi alkakoon. Kahvipavut kaadetaan ensin suureen käsittelyaltaaseen, jossa niiden annetaan fermentoitua hetken aikaa itsekseen – myöhemmin luvassa on railakkaat juhlat, joten lämmittely tulee tarpeeseen!3. Hedelmäisen fermentointiliuoksen valmistus. Käsittelyaltaasta talteen napatut ainutlaatuiset mikro-organismit (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae) siirretään erilliseen säiliöön, jossa niiden joukkoon sekoitetaan persikoita ja herkullisen makeaa, trooppisista hedelmistä valmistettua nektaria. Tämän hedelmäisen liuoksen annetaan fermentoitua vielä kahdeksan päivän ajan, kunnes se saavuttaa ihanteelliset Brix- ja pH-arvot.4. Jälleennäkemisen riemua! Hedelmäinen liuos ja kahvipavut yhdistyvät jälleen, eikä riemulla ole rajaa: luvassa on iloista yhdessäoloa 150 tunnin, eli melkein viikon ajan!5. Nyt tarkkana. Prosessia seurataan tarkasti koko sen keston ajan: sokeripitoisuus (Brix-asteina mitattuna) ei saa laskea alle 6:n, ja pH:n on pysyttävä koko ajan yli 4:n. Näin kahviin syntyy sopivan runsas persikkainen maku, joka ei kuitenkaan hallitse kokonaisuutta liikaa. Tämä vaihe on äärimmäisen tärkeä, koska sen tuloksena syntyy hedelmäisiä makuvivahteita sisältävä juoma, jossa myös kahvin omat ainutlaatuiset piirteet pääsevät loistamaan.6. Kuivaus ja valmistelut papujen paahtoa varten. Kun maut on saatu tasapainoon, papujen annetaan kuivua. Ihanteellinen kosteuspitoisuus on 10–11 % ja kun se on saavutettu, pavut jatkavat matkaansa paahtimoon. 7. Vihdoin valmista – kahville! Pitkän ja haasteita täynnä olevan fermentointikäsittelyn jälkeen pavut ovat vihdoin saavuttaneet matkansa määränpään – eli kahvinystävän kahvikupin. Nauti ennennäkemättömän maukkaasta kahvielämyksestä!*****Maa | KolumbiaAlue | Huila Kahvitila | Rodrigo Sanchezin ”Monteblanco”Korkeus merenpinnasta | 1730 mArabica-lajikkeet | Bourbon, Caturra Prosessointimenetelmä | Pesu, fermentointi persikoiden kanssaPaahtoaste | KeskipaahtoMakuvivahteet | Persikka, mango, karamelliSuositellut valmistusmenetelmät: kaikki valmistusmenetelmät, mukaan lukien espresso.Ainesosat: paahdetut kahvipavut.Säilytys: säilytä pakkaus suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.